Nuc

Moșmon

50 lei

Moșmon

Este un pom fructifer auto-fertil, cu înălțime maxima de 5 m si 3 - 4 m diametrul coroanei. Este foarte rezistent la ger -29 de grade si seceta, dar suferă in cazul expunerii la vânt puternic si rece. Moșmonii cresc cel mai bine într-un loc cald, însorit si adăpostit. Vor tolera putina umbra.

Sună pentru a comanda

Prefera soluri profunde, afânate, permeabile. Moșmonul inflorește in luna mai. Florile sunt albe, mari, 3 – 4 cm, solitare. Apar târziu deci nu exista riscul sa fie afectate de înghețurile de primăvara. Aproape toate florile leagă fruct rezultând o recolta foarte bogata.


Fructele sunt globuloase, turtite si au un diametru de 2-3 cm. Sunt astringente si acide, dar devin moi si gustoase după primul îngheț, când coaja începe sa se încrețească. Pe măsura ce se coc, fructele moșmonului se vor transforma din verzi in maro, se vor rotunji si vor dezvolta un înveliș roșiatic.


Lăsați fructele pe pom cat de mult posibil înainte de a le culege – chiar pana la mijlocul sau sfârșitul toamnei daca nu exista pericolul de îngheț. Atunci când sunt gata coapte se vor desprinde ușor împreuna cu codita.

PepinieraComancaOlt.com © 2012 - 2022 Toate drepturile rezervate.