- Sat Comanca , Str. Primăverii, nr. 2, Comuna Deveselu, Olt
- pepinieracomanca_ot@yahoo.com
Frunzele sunt semi-lucioase cu o forma ovala-alungita și ascuțita in nuanțe de verde închis. Florile sunt albe, mici, parfumate formate din 5 sau 6 petale. Fructul este de marime mijlocie sau mare, având coaja ușor ondulata, de culoare brun roșcată, subțire, având o greutate medie de 180-200 g. Pulpa este alba, zemoasa, fondanta, parfumata, dulce acrișoară, fără sclereide. Fructele pot fi păstrate până la 30-60 de zile. Perioada recoltare 15 August-15 Septembrie.
Pomul are vigoare mijlocie, inflorește semi-târziu sau târziu, este foarte precoce si productiv. Rodește abundent pe mlădițe, nuielușe si țepușe (ramuri scurte). Este un soi de par auto-steril dar poate forma fructe fără polenizare. Bun polenizator: Kaiser, Conference, Abbate Fetel. Fructul este mijlociu spre mare, de tip piriform de culoare galben-pai. Pulpa este alba, dulce, suculenta, untoasa cu aroma delicata si de calitate foarte buna, fără sclereide. Perioada de coacere August – Septembrie.
Păr de toamnă franțuzesc, cu vigoare mare, coroană înaltă, ascuțit-piramidală. Fructele au mărime mijlocie (150-200gr.) și formă ovoidală alungită. Coaja este groasă, de culoare galben-verzuie la maturitate. Pulpa este alb-verzuie, untoasă, consistentă și zemoasă. Fructele se pot păstra peste 2 luni de la recoltare. Fructele se recoltează la sfârșitul lunii septembrie.
Pomul este de vigoare mare, rodește pe ramuri lungi și pe țepușe. Mărimea fructului este de aprox. 150-200gr. Fructul este de culoare galben-roșiatic pe partea expusă la soare, foarte dulceag și aromat, iar pulpa este albă, fină și suculentă. Fructul se poate păstra 2 luni de la recoltare. Pomul este auto-polenizator și este rezistent la rapăn. Perioada de coacere: 15-20 august.
Este un soi românesc ce intră repede pe rod, foarte productiv. Datorită faptului că înflorește mai târziu este ferit de pericolul brumelor de primăvară, fiind foarte rezistent la ger. Are vigoare mijlocie și produce pe ramuri scurte, fiind parțial auto-fertil. Fructul are greutatea de 130-150gr, de culoare galben-pai și apetisant rumenit pe partea expusă la soare. Pulpa fructului este albă, densă, plăcut crocantă, suculentă și cu acidulare fină. Perioada de recoltare: 15-30 iulie.
Pomul este de vigoare mare, cu coroană sferică și frunze mari. Este un excelent polenizator pentru majoritatea pomilor, rezistent la secetă. Fructele au culoarea galbenă, colorate în roșu carmin, dungate pe jumătatea expusă la soare. Fructul are o formă frumoasă, tipică, piriformă, de mărime mijlocie-mare (180-220gr.) Perioada de coacere: 10-20 august.
Pomul are vigoare mare și coroană bine definită. La coacere fructul este galben-verzui, cu o dungă maronie ce unește extremitățile. Pulpa este alb-gălbuie, aromată, foarte crocantă la recoltare, însă se înmoaie pe durata păstrării. Soi rezistent la secetă și rapăn. Fructele se pot păstra 4-5 luni pe perioada iernii. Fructele se culeg în 15-30 octombrie.
Fructele acestui soi sunt foarte mari (200-270gr.) Pielița are culoare galben-verzuie, punctată, având formă tipică, lată, de pară. Pulpa este fină, suculentă și untoasă. Fructele se pot păstra până în martie-aprilie. Perioada de coacere: 25oct - 5noiembrie.
PepinieraComancaOlt.com © 2012 - 2022 Toate drepturile rezervate.